maanantai 19. maaliskuuta 2012

Refluksi 10 - me 0


On todettava, että refluksi on viekkaampi ja ovelampi kuin me. Ähäkutti, vei taas voiton! Sitä ei lannista uudet lääkkeet eivätkä taidokkaasti rakennetut rotaatiosuunnitelmat. Häntä ei hämätä, hän hämää. Refluksi on tarkka ja vainuaa sen, koska kannattaa iskeä ja vetää jälleen matto jalkojen alta. Ensin annetaan hieman luulla, että hänet on nujerrettu, hän on niin hiljaa, että häntä ei huomaa. Hän tekee nämä katoamistemppunsa vielä erittäin hyvään aikaan, juuri silloin, kun joku uusi muuttuja tulee elämään jonka kautta voisi jopa tulkita, että hänet on vihdoin selätetty tai ainakin voitettu edes yksi erä. Antaa meidän typerysten luulla, että hei, nyt lääke auttaa! Tai että voi upeaa, lapselle käy teelusikallinen banaania...Juuri kun pääsee tähän ilontunteeseen, refluksi tietää, että on aika iskeä takaisin. Hän nauttii siitä, että saa murskata toiveen. Varsinkin niistä pudotuksista hän saa suurimman voittonsa, jolloin meidän toivo on herännyt niin paljon, että uskallamme jopa sen ääneenkin sanoa, että olipa huippuyö, tai olipa niin hyvä päivä. Ne seltäykset ovat hänelle makeimpia, sillä näiden lauseiden jälkeen jopa hän saa hämätyksi meidän lähipiirin, ja kaikki jotka tiesivät, että meillä nyt näyttää paremmalta. Hän on säälimätön ja hän ilakoi siitä, että höynäytetyt vanhemmat joutuvat heti ilonkiljahdusten jälkeen perumaan sanansa ja kertomaan, ainakin joillekin, että ehei, ei sittenkään...Hän saa meidät näyttämään mielisairailta. Olemme kuin kärsisimme jatkuvasti skitsofreniaa tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä, sillä seilaamme jatkuvasti manian ja masennuksen välimaastossa ja saa meidät hulluuden partaalle pohtimaan, mikä nyt tällä kertaa aiheuttaa tätä huonoa oloa, onko se joku ruokavaliossa pitkään ollut ruoka, onko se kynnellisen verran uusi kokeilu pari päivää sitten, onko se edes mikään allergioihin liittyvä, vai onko se joku lapsen kehitysvaiheeseen kuuluva, vai olemmeko me vanhempina vain epäonnistuneet unikoulutuksessa tai muuten vaan siinä, että lapsi ei osaa nukkua.. Tätä listaa voi jatkaa loputtomiin siltikään syytä ei monesti löydy. Hän riemuitsee siitä, että me yritämme olla loogisia, teemme tarkkaa ruokapäiväkirjaa ja teemme niin kovasti työtä, ja jonka hän voi koska vaan halutessaan täysin vesittää. Hän on raivostuttavan loogisen epälooginen! Häntä vihaa, mutta samaan aikaan häntä on pakko kunnioittaa, sillä hän on taitavampi kuin me. Tämä on pakko myöntää.
Arvata siis tästä kirjoituksesta voi, missä jälleen mennään...


6 kommenttia:

  1. huh... sitämättömän hyvä kuvaus refluksimoröstä. Joskus tekisi mieli laittaa se nyrkkeilysäkin siään ja takoa ihan kunnolla sitä säkkiä, vaikkei se refluksi siitä tulisi hullua hurskaammaksi, niin itsellä olo helpottaisi... joskus tuntuu että pahinta on se, ettei tätä turjautumisen kierrettä ja siitä johtuvaa kiukkua voi oikein purkaa mihinkään. ei ole mitään konkreettista jolle voisi karjua. kaksi askelta eteen, yksi taakse.... Voimia. kovasti voimia.

    LL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoitpa hyvin tuota, että ei ole paikkaa mihin purkaa kiukkua...Itse asiassa tunnistan itsessäni jatkuvasti kiukun, jolle ei ole paikkaa. Se kiukku ryöpsähtelee sitten mitä ihmeellisissä asioissa ja kateuden tunteina, kun joku kertoo esim. miten hyvin niiden lapset nukkuvat tai kuinka ehtivät/jaksavat harrastaa sitä tai tätä, tai matkustelevat tai käyvät ulkona syömässä. Sinänsä hassua olla kateellinen, sillä eihän se toisten elämä ole multa pois. Mitähän tälle kiukulle tekis? Tuo nyrkkeily voisi ihan oikeastikin olla hyvä keino :)

      Poista
  2. Voi Anu, ei mulla ole sanoja kertoa miltä tuntuu puolestanne. Eilen oli vihdoin onnen kyyneleitä lukiessani kuulumisianne, tänään pettymyksen, surun, kohtuuttomuuden, kiukun...

    Samaa kiukkua ja kateutta ja epämääräistä, energiaanielevää katkeruutta tunnistan itsessäni ihan liian usein eikä meillä ole niin pitkään jatkunut ja hankala tilanne ollenkaan kuin teillä. En osaa mitään muuta sanoa, kuin että niin sydämeni pohjasta toivon teille 10-0 selätystä refluksista, mieluiten mahdollisimman pian, tai edes enemmän sellaisia 2 askelta eteen päin ja vain yksi taakse päin... Hurjasti voimia. Olet uskomattoman vahva kun pystyt kaiken väsyn ja epätoivon keskellä kirjoittamaan näin upeasti. Tiedätkö, sitten kun teillä helpottaa, saat nukkua ja jaksat taas harrastaa, voisit vaikka kirjoittaa suomenkielisen kirjan refluksilasten vanhempien avuksi, niin hienosti kirjoitat!!! Tosin silloin ei ehkä enää halua muistella näitä aikoja. Jaksamista, taas kerran!
    EO fb:sta

    VastaaPoista
  3. Anu, veit sanat suustani kuvaillessasi tuota mörköä. Onneksi säkin aloit bloggaamaan, niin mun ei tarvitse kirjoittaakaan kaikkia ajatuksia itse, vaan voin linkata kaikki vaan tänne ;-)
    Halit!! Ja soitellaan ja nähdään taas joku päivä <3 olet niin ajatuksissa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vierailinkin sun sivuilla ja sulla oli kanssa vähän samaa teemaa siellä jossittelusta ja arvailuista :), ollaan hyvä tiimi!!! Soitellaan ja nähdään pian taas joku päivä. Olette myös mun ajatuksissa *iso sydän*

      Poista
  4. Kiitos liikuttavasta, kannustavasta ja empaattisesta viestistäsi EO. Tämä kirjoittaminen taitaa olla tällä hetkellä enemmän voimaannuttavaa kuin väsyttävää. Sitä huomaa, että on pakannut ihan hirveästi tunteita itseensä ja nyt on ollut aika saada ulos asioita omasta mielestä ja jos näistä vuodatuksista joku muukin hyötyy, niin olen siitä kovin iloinen! Sitä ei tiedä, miten sitten tätä asiaa haluaa ajatella, kun tämä vaihe ehkä joskus on takanapäin, voihan se olla, että tätä ei halua edes unohtaa, sillä itse ainakin huomaan oppineeni itsestäni tosi paljon uutta ja olen oppinut arvostamaan elämän itsestäänselvyyksiä ihan uudella tavalla, niinkuin varmaan kaikki me äidit ja isät, joiden lapsi ei ole terve. Voimia sinne teille myös EO ja jaksamista tämän viekkaan sairauden kanssa. Sitäpä ei refluksi tiedäkään, että me äidit ollaan liittouduttu kaikki sitä vastaan ja toistemme avulla ja vinkkien kautta tullaan vielä nujertamaan tämä loinen pois meidän kaikkien elämästä. Viimeistä erää ei tule refluksi voittamaan, eihän?

    VastaaPoista