sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kun...

Koska nyt tämä kirjoittaja täällä potee aika alavireistä olotilaa vallitsevasta olosuhteesta, on ihan pakko keksiä vaikka pakolla, mitä kaikkia hienoja juttuja tästä elämän alamäki-ylämäki-alamäki-elämästä seuraa, varsinkin niinä alamäki aikoina.

1. Kun et pääse kallistamaan omaa päätäsi tyynyyn koko yön aikana, voit iloita siitä, että tukka onkin aamulla jo valmiiksi jo hyvin.

2. Kun et voi syödä kuin muutamia ruokia, et tarvitse mitään kauppalistoja ja isäntäkin selviää kauppareissusta yllättävän helposti, ilman että joutuisit vastaamaan jatkuvasti puheluihin, että mitähän tarkoittaa fenkoli ja minkä näköinen se on?

3. Kun lapsi on tyytymätön lähes kaikkeen mitä ikinä keksitkään, huomaat että tässä viihdytysrumbassa on vierähtänyt jo monen monta tuntia ilman, että ehtisi miettimään, mitähän sitä tekisi ja mihinkä sitä lähtisi- samalla olet saanut hyvää aivojumppaa kun olet laulanut kaikki mahdolliset laulut, mitkä muistat, leikkinyt kaikki mahdolliset leikit, ja keksinyt ihan kaiken mahdollisen, mitä aivokapasiteetistä voi siihen tilanteeseen löytyä.

4. Kun koskaan et syö ulkona tai osta mitään valmista - säästyy siinä yllättävästi rahaa?

5. Kun saat maistaa jotain uutta ruokaa monen kuukauden- jopa vajaan kahden vuoden jälkeen - koet melko vahvan tunnelatauksen makuhermoissa - tällaista tuskin kokisit ilman tätä dieettiä.


6. Kaiketon ruokavalio on saanut minut huomaamattani olevan karkkilakossa sellaiset 1 v 8 kk!

7. Kun yrität saada lapsen nukkumaan jos jonkinlaisin apukeinoin, huomaat että olosi on yhtä hikinen kuin olisit ollut sen pari tuntia kuntosalilla tai jumpassa tai lenkillä- ei tarvitse siis erikseen enää lähteä minnekään ja mikä parasta - tämä kuntoilumuoto on kuukausimaksuton.

8. Kun kuorit bataaattia joka päivä, tekniikka alkaa olla niin hallussa, että tällä taidolla voisi voittaa jo monenmonta "perunankuorinta"-nopeuskisaa. Voisin myös väittää että possunlihan käyttäytyminen on myös jo aikalailla hallussa...

9. Kun valvot tarpeeksi kauan - et enää huomaakaan omia silmäpussejasi  ja oman olotilasi muuttumista- eikä enää läheisetkään, sillä ulkonäöstäsi on tullut vakio.

10. Kun syö aina samaa ruokaa, ei tarvitse tuhlata energiaa miettimällä, mitähän sitä tänään söisi?

Ja extrabonus: Kun elät tällä ruokavaliolla, ei tarvitse potea huonoa omatuntoa, että tulipa syötyä tai herkuteltua liikaa tai miettiä turhien kaloreiden kulutusta tai sitä, että ratkesinpa taas... :)

Tämä lista siis kertoo siitä, että ruokien rotaatiot tai vanhojen ruokien määrien lisääminen ei ole alkanut kovinkaan hyvin. Tuleva tavoite tuntuu mahdottomalta. Jos  yhdestä tl tai vanhan määrän lisäämisestä, yhdestä ruokalusikallisesta pudotaan pohjalle, tuntuu tavoite,600 kcal lisää ylitsepääsemöttämän vaikealta. Viime vuonna edistyimme n. 70 kcal verran ja tuo 600 kcal pitäisi saada jotta imetys voitaisiin lopettaa, toisin sanoen, melkein puolet energiasta lapsi saa edelleen rintamaidosta.




3 kommenttia:

  1. Voi Rakas kohtalotoveri! En voi kuin ihailla tuota positiivista otettasi, miten sait tuon top10-listan aikaiseksi, tietäen juurikin millaisen pudotuksen TAAS koitte!!!Mä en olisi saanut noin positiivista kirjoitusta neverever aikasex. Tiedän, toivottamalta näkymät vaan näyttää....maratoni,jossa maalia ei näy KOSKAAN!! Ei voi muuta sanoa kuin, "Enkeleitä, onko heitä?!"
    Voimia<3Kerttuli

    VastaaPoista
  2. Kiitos ♥♥ Samoin sinne!!!!!!! Pidetään yhteyttä ja yritetään eteenpäin toinen toisamme tukien.

    VastaaPoista
  3. Voi Anu, mä taas miljoonannen kerran ihmettelen kykyäsi repiä huumoria/sarkasmia/uusi näkökulmia/ym. vaikeassa tilanteessa. Olet kyllä ihan uskomaton, kun jaksat tänne kirjoittaa ajatuksiasi, ja autat takuulla monia. Näen taan meidän tilanteen niin paljon helpompana kuin eilen... Ihan hurjasti voimia!!! <3 EO

    VastaaPoista