tiistai 22. toukokuuta 2012

Haa-haa-haa!!!

Jo otsikostakin voi päätellä, että täällä nauretaan. On vain pakko nauraa, sillä niin koomista on välillä tämä refluksi-allergia-elämä. Niin ja yllättävää! Kerronpa siis teille harvoille lukijoille, mitä meille kävi. Olimme maanantaina vehnä-altistuksessa. Olen pelännyt tätä tulevaa altistusta jo viime vuodesta lähtien, jolloin ensimmäinen lusikallinen mannapuuroa sai aikaan rajun nokkosrokon ja tiputti sitten suolen huonon kunnon takia kaikki tuskalla ja työllä saadut ruoat epäsopiviksi koko kesän ajaksi. Pelkäsin tästä kestästä tulevan taas samanlainen. Kysyin monesti allergologilta, että kannattaako tuota edes tänä vuonna tehdä, hän vaan sanoi, että kyllä kannattaa, niin paljon tapahtuu kuitenkin suolistossa koko ajan vahvistumista. Hän uskoi parempaan tulokseen, minä en. No, maanantaina se kauhun päivä sitten koitti ja tyttö sai ensimmäisen lusikallisen- siitä puolen tunnin sisällä alkoi ihon lievä lehahtelu siellä täällä. Lääkärin mukaan oireet eivät ole vielä riittävät, ja altistusta jatkettiin. Hän sai kaksi lusikallista lisää. Meinasin jo pyörtyä, kun katsoin niitä määriä, itse kun uutta ruokaa annan vain ensimmäisen kerran 1/2 tl ja senkin jälkeen toivutaan yleensä jo viikko. Lehahtelu voimeni rajusti ja altistus lopetettiin.


Tultimme kotiin ja olimme varautuneet kaikella mahdollisella tavalla tuleviin kauhuviikkoihin: oli ruoat valmiina, mies puhunut töissä mahdollisista kotipäivistään, oltiin varauduttu siihen, että tällä viikolla ainakin, ellei koko kesä, meillä vaan huudetaan, valvotaan, huudetaan ja valvotaan tämän päälle vähän vielä lisää ja että ruoat tippuvat. Odotimme koko illan koska se alkaa ne vatsa- ja refluksioireet...Odotimme ja odotimme. Kauhuskenaariot menivät ihan turhaan. Mitään lisäoireita ei tullut. Siis EI MITÄÄN. Ei yhtään mitään!!!!! Päinvastoin. Tyttö on nyt nukkunut elämänsä parhaimmat kaksi yötä, vain kahdella herätyksellä ja niissäkin herätyksissä hän nukahti uudestaan aina pian. Minä se vaan täällä olen valvonut. Ensin odottaen oireita ja nyt viimeyön sen takia, että olen vain niin onnellisena katsonut tuota tyytyväisenä tuhisevaa lasta ja ihmetellyt tätä ihmettä. En pysty käsittämään tapahtunutta!


Laiton meidän lääkärillekin jo viestiä. Hän sanoi, että meidän ruokavalioon voisi tämän perusteella hyvin ottaa mukaan vehnän, vaikka kerran viikossa pienissä määrin ja samoin rukiin, jos sen altistus menee samalla tavalla. Sen aika on sitten seuraavaksi, kotialtistuksen muodossa. Jos näin onnekkaasti kävisi, se mahdollistaisi sen, että imetyskin saisi vielä lisää aikaa, kun itsekin saisin vähän jotain uutta ravintoa. Mutta, mutta ei mennä vielä asioiden edelle. Se, mitä on tässä matkan varrella oppinut on juurikin sen, että suunnitelmat ovat yleensä turhia. Refluksi yllättää. Yleensä yllättänyt negatiivisesti, mutta välillä sitten näinkin! Nyt ollaan kiitollisia näistä superuskomattomista päivistä ja mietitään huomisen asiota vasta huomenna. Kiitos refluksipeikko tästä! Sinulla taitaa sittenkin olla sadistisen mielenlaatusi lisäksi ripaus myös huumoria!

8 kommenttia:

  1. oi, sain sun viestin! u-pe-aaaa!!

    tuo stoorihan kuulostaa meidän maitostoorilta, ja hyvinhän meillekin siinä sitten kävi! ja just tuo, mistä vähän aikaa sitten kirjoitin kans samalla lailla, että juuri kun kaikki on suunniteltu niin prikulleen, että niitä oireita kans satavarmasti tulee, että selviydytään seuraamuksista mahdollisimman hyvin, niin sit ei tuukaan mitään oireita.

    ihanaa! nyt vaan toivotaan parasta!!
    soitellaan pian <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan valitettavasti pudottu jo "maanpinnalle", viimeyö huudettu, läpsytelty korvia, hangattu naamaa patjaan, itketty, valitettu, ja huudettu rintaa vähän väliä :(. Luultavasti johtui siitä, että otin itselleni kokeiluun puhdaskaurasämpylän ( valmiin sellaisen ostettavan Sunnuntain) kun yksi kaveri sitä kehui, että se kävi hyvin hänen lapsellaan, mutta eipä käynyt ei. Luultavasti siinä oleva hiiva oli syypää. No, ei siis nyt yhtään valmista "leipää" enää ole, kun se maissi-riisinäkkäritkin on jätetty pois samoin riisikakut. On vaan ne mun omat bataattikaurarieskat, nam :( Nähdään pian!!! Toivottavasti teillä hyvä putki on jatkunut...

      Poista
  2. no jopas! minä täällä vain ihmettelen myös! ja iloitsen! Siis ihmeellistä, että kaikista ruuista juuri vehnä sopisi, kun se on kai kuitenkin voimakas allergeeni. sehän helpottaa ihan hurjasti, kun vehnää on ihan joka paikassa, jos sitä ei tarvitsisikaan varoa enää niin kovasti. Toivottavasti siitä saisitte lisäystä ruokavalioon! Toivottavasti nuo hyvät päivät jatkuvat, ja sinäkin saisit nukuttua jos pikkuinen nukkuu!
    suukkosia!!

    LL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos LL! Ollaan jo tässä jonkin verran pudottu maanpinnalle, mutta oli kyllä uskomattoman hyvät 3 1/2 päivää! Vehnä tulee luultavasti kokeiluun ihan minimäärissä rotaatioon, sitten nähdään miten käy... Toivottavasti siellä voidaan hyvin!!!!!

      Poista
  3. Ihan huippua, olen niin onnellinen, ettei ainakaan heti vaikuta vehnäaltistus suistavan elämäänne raiteiltaan! Kyllä ihmeitä tapahtuu, pienempiä ja isompia :) Meidän hoitava lääkäri joskus sanoi mulle, kun selostin esikoisen iholehahteluista (kun alkoi allergiat uudelleen pahentua ja ruokia tippua pois), että ne ovat niin vaikeasti tulkittavia eivätkä aina välttämättä enteile allergista reaktiota. Kunpa teillä olisi niin!!!

    En tiedä kertooko orastavasta hulluudesta vai vain siitä, että univelkaa on ja poikien refluksi&allergia-asiat niin iso osaa elämää (vaikkei teidän tilanteeseen verrattavaa todellakaan ole! mutta rotaatiomallien suunnittelu täyttänyt viime päivät pään) vai mistä myötäelämisestä, mutta luettuani kuulumisenne eilen illalla (enkä ehtinyt kommentoimaan silloin) näin viime yönä jotain unta tyttönne vehnänmaisteluista :-D Ja tosi harvoin näen nykyisin unia, ja yleensä ne on painajaisia, ja tämä oli siis oikein onnellinen uni (toiv. enneuni ;). Älä pelkää, en ole ryhtymässä stalkkeriksi tms. enkä yleensä näe "vieraista" ihmisistä unta - eniten tämä kertonee siitä, miten läheiseksi olet ajatuksia ja kokemuksianne jakavana tullut vaikkei koskaan olla nähtykään kuin fb:n minikuvissa :D Aurinkoa ja näitä huumorinpilkahduksia ja ryöpsähdyksiä paljon lisää teidän arkeenne!!! <3 EO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot íhan hassu :), toivottavasti uni pitää paikkansa. Nyt vielä otetaan rauhallisesti, on edessä vielä ruisaltistus ja maito ja katsotaan siten mitä otetaan rotaatioon ja mitä ei. Mitä teille kuuluu nyt? Rotaatioiden suunnittelu on kyllä melkoista hommaa, minkälaista ajattelit teille? Sulla on hei siellä kaksi refluksikko&allergikkoa, ihmettelen sun kykyäsi olla aina niin positiivinen! Mä en selviäisi jos tässä olisi yksikin lapsi lisää tähän yhtälöön. En pelkää, että stalkkeriksi aiot, päinvastoin, toivon kovasti, että joku päivä nähdään ihan oikeasti!!! Voimia sinne kovasti rotaation suunnitteluihin ja nautitaan kesästä, miten vain se on mahdollista ja otetaan hyvistä päivistä kaikki tuplasti irti, jotta jaksetaan niitä huonompia sitten taas...

      Poista
  4. Voi puhdaskaurasämpylä sentään :( Mutta sinä jos joku osasit varmasti nauttia niistä 3,5 hyvästä päivästä :) Meillä huonompi vaihe taas, jostain syystä esikoisen pitkään tosi vähäisesti oireillut refluksi on nyt keväällä nostanut päätään. Alkuun luulin, että vain erityisen hankalaa uhmaikää, mutta jo 2krt 2vk Losec-kuurin myötä kuin eri lapsi... Eli tarkistuksen paikka ger:n hoidossa hänelle. Kuopuksen tilanne tasaisen huono öisin (mutta sitten välillä tulee ihan huippuöitä enkä keksi miksi), tavallisilla aloitusmalleille ei ainakaan ruokavalio kasva, joten jonkinlaista rotaatiota pakko kehitellä. Jos ei koko kesää tarvitsisi lähteä kärryttelemään klo 3-5 aikoihin... (lehdenjakaja katsoo joskus pää pitkällä, onneksi neuvolassa tietävät meidän tilanteen, joten osaavat suhtautua oikein jos musta tehdään joku ilmoitus :D) Mutta todellakin nautitaan kaikista ihanista hetkistä ja on niin ihania nämä lämpimät päivät kun ei tarvi pukeutumisruljanssia ja aurinko hoitanee ihoa ja mieltä ja kaikkea :) Paljon, paljon aurinkoa ja iloa teille! :)

    VastaaPoista
  5. Voi että nuo pahentumisvaiheet! Hyvä että losec kuitenkin auttaa...On se vaan niin kumma, kun riiviöstä tuleekin yhtäkkiä kullannuppu, varsinkin just nää käytösongelmat on monelle läheiselle ja lääkäreillekin vaikea käsittää, että kuuluvat osaksi tätä taudinkuvaa. Meillä ei niinkään uhmailla, vaan päinvastoin takerrutaan ja ollaan ihan superujoja ja riippuvaisia, jolloin saan sitten kommenttia, että pitäisi vaan rohkaista lasta...joo..

    Mä voin niin nähdä sut kärryilemässä aamuyön tunteina. Voi meitä refluksilasten äitejä, tehdään ihan kummia asioita, jotta meidän pienet nukkuisivat edes jollain tavalla. Onneksi nyt on kesä ja siihen aikaan niin kaunista, valoisaa, aurinko nousee, linnut laulaa, ai mistäkö tiedän tämän ilmantilan, siitä että täällä myös usein siihen aikaan valvotaan. Joskus kuule sitten nukutaan...tai sitten ei kun ne meidän pienet lähtee yöelämään ja sitten taas valvotaan samaan aikaan kuin nytkin kun odotellaan niitä ravintolasta kotia. No, ei mennä vielä asioiden edelle! Eletään nyt tässä päivässä...Mitä tuohon teidän kuopuksen tilanteeseen, voin kyllä lämpimäisti suositella rohheasti vain erilaisia rotaatiokokeiluja, vaikka ne aikaa viekin ja vaatii kärsivällisyyttä. Nyt lopetan ja alan syömään iltapalana mitäpä muuta kuin possua. Voi possu sentään tätä dieettiä! Toivossa silti elän, että rotaatiot näyttävät nyt tosi lupaavilta että kun vain eivät nyt kaatuisi saatais ruokia lisää. Voimia sinne halauksin Anu

    VastaaPoista