maanantai 29. lokakuuta 2012

Tuntuu.

Syy miksi tämä blogi on ollut viimeaikoina niin kovin hiljainen johtuu ihan siitä syystä, että on tuntunut siltä, että mulla ei enää juurikaan ole mitään sanottavaa. Joko kaikki on jo sanottu tai sitten tuntuu siltä, että mitä sanottavaa on, sille en löydä enää sanoja. Joskus luin jostain, että ihmisen elämässä tulee eteen joskus niin kutsuttu välitila, joka tarkoittaa tilaa kahden elämän välillä. Sen entisen ja sen uuden, ja se välitila on sitä, että uusi ja vanha elämä eivät vielä ole löytäneet sitä missä nämä elämät kohtaavat, jotta elämä olisi jatkumo. Ehkä tämä tila on sitten sellainen välitila. Sillä elämä vaan tuntuu. On. Enkä oikein tiedä, mitä se on. 

Tällä hetkellä päällimmäisenä on ajatus vain siitä, että viimeiset vuodet tuntuvat kaikessa ja kaikkialla. Vaikka yritän pyristellä irti masentavista ajatuksista ja tsemppaan itseäni monilla tavoin, koen olevani uupunut ja jollain tavalla rikki mennyt. Elämä tuntuu menevän samaa kehää päivästä toiseen. Voi kuinka olenkaan taistellut ja pitänyt positiivisuutta yllä, yrittänyt murtaa tätä kehää monin tavoin. Viimeisin yritys on ollut se, että olen yrittänyt jatkaa kesken olleita opintojani, jotta saisin itselleni uusia ajatuksia, mutta tämän hetkinen elämäntilanne tuntuu imevän kaiken minusta pois, ja kaikki uudet ajatukset valuvat jonnekin tyhjyyteen yhtälailla kuin kaikki kirjoitetut sanatkin. Sinällään lapsen tilanne ei ole huonompi kuin ennenkään, itse vaan olen väsyneempi tätä kaikkea kestämään. Tätä jatkuvaa samaa kaavaa - eteenpäin - taaksepäin - eteenpäin - taaksepäin on vaikea sietää enää. Elämä on kuin jatkuvaa lainehdintaa ja itse olen siinä rannassa kivenä, joka hioutuu veden painoista. Laineet eivät lopu, vesi ei lopu, tuuli ei vaihda suuntaa, ja kivi ei liiku. Ainoastaan hioutuu ja pienenee, pehmenee. Tuntuu, että minua on muovattu niin paljon, , että en enää löydä ääriviivoja tai jos ne kykenen aavistamaan, en enää tiedä, miten itseni kanssa olla ja rakentaa tätä elämää eteenpäin tässä rannalla, tällaisena kivenä, tämän näköisenä. Elämä tuntuu ja hioo. Hioo ja tuntuu. Sanatonta tunnetta. 

3 kommenttia:

  1. Moikka! Minä olen uusi lukijasi, koska meilläkin on pieni refluksikko täällä. Tietenkään yhtä paha tilanne ei ole mikä teillä on, mutta mielenkiinnolla yritän nyt pikkuhiljaa lueskella blogiasi taaksepäinkin. Osoitteen nappasin fb:n allergia sivustolta ;). Toivotan sinulle todella paljon jaksamista ja voimia! Ehkä kuitenkin olette jo loppusuoralla ja aivan kohta tilanne kääntyy parempaan suuntaan, toivon tosiaan niin! Itse odotan sitä päivää, kun saan syödä suklaapatukan! Diettaan tällähetkellä maitoa, munaa, soijaa ja perunaa (vältän nautaa). Tämä ei ole vielä paha ollenkaan, mutta en tiedä miten tämä tilanne etenee. Voin vain kuvitella miltä sinusta tuntuu diettaa lähes kaikkea. Varmasti hyvin rankkaa! Pärjäile :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vastaan sulle Annimari vasta nyt! Olen ollut aivan lamaantunut nyt vähän aikaa ja mitään en oikein saa aikaiseksi. Paljon voimia ja jaksamista teidän arkeen ja omaan dieettiin. Dieetti kuin dieetti, niin joka tapauksessa se vaatii itsekuria ja ruokien tarkkailua tuplasti, kun on lapsen ja omat siihen päälle. Minäkin täällä toisinaan uneksin ruoka-aineista ja ne ihanuudet ovat muuttaneet muotoaan matkan aikana. Ensimmäisen vuoden unelmoin kaikesta hyvästä makeasta ja nyt tän vuoden ajan alkanut unelmat kohdistumaan yhä enemmän ihan ruokaruokaan, ruisleipään, tomaattiin, kurkkuun, kanaan...Voih sitä päivää kun saan upottaa hampaani niihin ihanuuksiin :) Toivon että sun dieetti ei tuosta kapene, se auttaa jaksamiseen paljon. Pidän peukkuja sulle ja toivottelen voimia sinnepäin!!

      Poista
  2. Blogissani on sinulle blogihaaste jos sattuu huvittamaan :) Paljon jaksamisia, tiedän ja tunnen tunteesi!!

    VastaaPoista