perjantai 30. marraskuuta 2012

Lisää maitoaaaaaa!!!!!

Olen tässä yrittänyt ( paino sanalla yrittänyt) vieroittaa meidän nyt tyttöä 2 v 5 kk rintamaidosta. En ole vielä ihan tositoimiin ryhtynyt, kun olen niin uupunut tällä hetkellä, mutta sellaista jonkinlaista luopumistyötä jo aloitellut pitkän aikaa, rennolla mielellä ja ajatuksella, että voimien mukaan,  ja tällä tavalla olen aika hyvin saanut imetykset vähentymään noin 4-5 kertaan vuorokaudessa.

Päivä vielä menee hyvin, tyytyy kauramaitoon, kirjan lukemiseen ym. mutta sitten nuo nukutusassosiaatiot päiväunille ja yöunille, joihon liittyy vahvasti tuo rinta...Olen tehnyt sen eteen kaikenlaisia kikkoja ja viimeisin nyt sitten tämä tarina, jonka jostain luin, että toimii hyvin kun kertoo, että tisut menevät nukkumaan. Toinen saa peitellä mut, toivottaa tisuille hyvää yötä ja paijata ja heiluttaa hei hei, aamulla nähdään. ( Joo, naurakaa vaa, tää on VAIKEATA!!!!, ja kun en halua huudattaa, kun se meillä sitten lisää refluksia runsaasti ja toinen nikottelee ja hikottelee sitten koko yön eikä sitten todellakaan pysty nukkumaan.)

Aluksi menee hyvin, toinen suostuu siihen, että enää rintaa ei tule. Sitten alkaa kinuminen. Lisää maitoa! Toinen puoli! Pysyn tiukkana. Selitän uudestaan rauhallisesti että tisut nukkuu nyt... Alkaa huuto ja vaatimus kovenee. Lisää maitoa!!!! Lisää maitoa!!!! Yritän silti pysyä tiukkana ja toivon, että toinen rauhoittuisi pian ja selitän uudelleen että tisut jo nukkuvat, että nyt kaikki mennään nukkumaan. Huuto jatkuu ja jatkuu, pallea tiukentuu, tulee hikka mukaan, nikottelu, sitten yökkäilu. Lopetan ja annan maitoa. Tiedän, kun itse kasvatusalalla työskentelen, että tää että annan lopulta periksi ei ole hyvä juttu, mutta en pysty jatkamaan huudattamista!! ( toivon lukijoilta, että ette mua enempää tässä lyttää, tiedän epäonnistuneeni). Muussa kasvatustyössäni pyrin johdonmukaisuuteen, sillä se on lapsen hyväksi, olemaan lempeä ja päättäväinen, mutta tässä...epäonnistun.

Sitten toissapäivänä huutaminen sai uuden käänteen, alkoi mun mahanpäällä kauhea rummutus ja ravistelu. Pienet kädet heiluviat vinhaa vauhtia. Olin ihan että mitä ihmettä nyt teet? Toinen siinä silmät kirkaana toteaa hymyssä suin. Herätän tisut! ja ilme muuttuu tuimaksi ja päättäväiseksi ja kuuluu LISÄÄ MAITOAAAAAA!!!!! Ole siinä sitten...

Joo...ei ihan vielä mene täällä niin kuin siinä tietyssä tv-ohjelmassa...Jos teillä lukijat hyviä vinkkejä tällaisen reilu parivuotiaan, vauvasta asti tissitakiaisen vieroitukseen, kiitos, saa laittaa...Niin, ja ollaan myös kokeiltu että mies nukuttaisi. Ei toimi sekään meillä.

6 kommenttia:

  1. Vo apua ! :D anteeksi mutta niin kamalasti mua nauratti tuo tisujen herättäminen. sinulla on kuule viisas lapsi! :) <3 Mitähän siinä sitten pitäisi sanoa, että tisutpa nukkuvat ihan kamalan sikeästi silloin kun on pimeää ja on aika nukkua, eivätkä herää yöllä ollenkaan. hän voi kyllä keksiä siihenkin jonkun kikan.... :)
    Voi kuule, älä yhtään nyt pode mitään epäonnistumisjuttua. ei ole kyllä yhtään helppoa nuo univierotukset. en taida enää enempää osata neuvoa,oletko sitä könnykkösoittoääntä jo koittanut yöllä. Meillä huuto katkesi siihen yllätysmomenttiin. päiväunille meillä ei nukahdeta ilman tisua, ellei ole automatkalla ja kamalan väsynyt. toisin sanoen meillä jäi päikkärit lähes kokonaaan vierotuksen myötä. edelleen saa maitoa, jos on herännyt yberaikaisin,ja on pakko saada päikkärit, jos ei nuku silloin päikkäreitä, nukahtaa yöunille seitsemältä,josta seuraa, että rytmit vinksahtaa. ( onneksi semmoisia päiviä on vain noin kerran viikossa).. joo. vaikeeta se on, itse en tiedämiten päästään aamumaidosta eroon, kun maidontuloon ei oo vaikuttanut yhtään, että se on ainut imetyskerta...
    voimia! <3 LL

    VastaaPoista
  2. Voisin yhtyä LL:än sanoihin: sulla on viisas tyttö <3
    Ja anteeksi vielä, että hörähdin nauramaan, kun livenä kerroit tätä tisujen herättämisjuttua! Sehän ei lopulta kovinkaan hauskaa ole. Rankkaa vain. Ymmärrän.
    Voimia rakas ystävä taas tähänkin koitokseen <3

    VastaaPoista
  3. Muistan jostain netistä lukeneeni että laittamalla värikkäät laastarit nännien päälle ja kertomalla/näyttämällä lapselle että tisut on rikki on vierotus onnistunut?

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Voi teidän pientä fiksua tyttöänne :'-) Kyllä taitaa olla luvassa tulevaisuudessa aikamoiset keskustelut monestakin aiheesta, kun tuossa iässä jo logiikka pelaa tuolla tasolla ja osaa perustella noin hienosti asiansa. Mutta ei varmasti naurata sua, ainakaan kovin paljon, en osaa mitään sanoa tueksi, paitsi että ymmärrän TÄYSIN tuon huudatuksen mahdottomuudeen, ja odotan vaan vastaavia haasteita tulevaisuudessa (sillä erotuksella, että mutta ei ole mitään kaamea id:ä tekemässä tilanteesta vielä vaikeampaa). Voimia hurjasti sinne, halaukset <3

    VastaaPoista
  5. Meidän parivuotiaille vieroitettaville aikoinaan kerroin, että maito on loppu. Mutta eihän siltä itkemiseltä ja huutamišelta kyllä vältytty :-(. En minäkään raaskisi antaa lapsen huutaa, jos se aina saa aikaan pahan olon. Mutta järkipuheella vaan, kaksivuotiaat on siitä kivoja, että ne ymmärtää jo vaikka kuinka paljon. Jos vaikka koittaisi sanoa, että maito on vauvojen juomaa ja ehkä joku isotyttö-lelu? (tosin muistanpa eräänkkn pienen tytön, olle pidettiin tutistaluopumisjuhlat ja illalla totesi, että ei olisi mitään juhlia halunnut vaan sen tutin :() Kyllä ei ole helppoa, mutta koita kuitenkin tsempata! Kunhan saat taas syödä normaalisti niin jaksatkin taas paremmin. Mutta älä syö niin paljon kuin minä, taisi tulla 15kg vuodessa lisää painoa kum KAIKKI maistui niin hyvälle!

    VastaaPoista
  6. Minulle tuli imetysdieetin loppumisen jälkeen kahdessa kuussa 10kg... Hahaaaa. Se oli kivaa se. Ja tosiaan suurin osa tuosta painosta tuli ihan siitä perusruuasta!

    VastaaPoista